گیربکس
گیربکس
Blog Article
گیربکس سروو موتور جزو گیربکس های صنعتی طبقه بندی می شود که علاوه بر افزایش گشتاور، موجب تغییر دور سروو موتور و ایجاد کاهش سرعت و تطبیق اینرسی در موتور می گردد. در واقع سروو موتورها به گیربکسی نیاز دارند که بتواند علاوه بر گشتاور بالا، اینرسی کمی تولید کرده و مقاومت موتور در برابرسرعت (اینرسی) را افزایش داده و از دقت و استحکام بالایی برخوردار باشد. استفاده از این گیربکس در سروو موتور امری ضروری است چون انتقال سرعت در موتور به یک حرکت کنترل شده مبدل شده و موتور به دور و گشتاور مورد نظر برای چرخش می رسد.
این تجهیزات در صنایع بستهبندی و ماشینآلات سنگین مورد استفاده قرار میگیرند. هیدروموتور پیستونی و به دلیل نگهداری آسان برای ایجاد گشتاور قوی در تجهیزات صنعتی استفاده میشود.
این ویژگی که با نامهای مختلف اسپیگوت، پیلوت، حلقه مرکزی یا باس تراز خوانده میشود. با ویژگی جفتگیری روی فلنج سوپاپ درگیر میشود تا تراز مثبت را فراهم کند.
این گیربکس ها با دقت طراحی شده اند و تحت آزمایش های دقیق قرار می گیرند تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای عملکرد مورد نیاز را برآورده می کنند.
بر اساس نوع نصب و محور خروجی گیربکسها، سه نوع دسته بندی را میتوان ارائه کرد: هم مرکز، موازی و شافت بغل؛ نوع چهارمی از انواع گیربکس ها موجود است که با نام شافت مونت یا گیربکس آویز شافت شناخته میشود که پوسته جعبه دنده بر روی شافت ورودی و الکتروموتور قرار میگیرد و بر روی زمین نصب نمیشود.
برای کنترل دور و سرعت از گیربکس کاهنده بین محرک و متحرک استفاده میشود. انواع گیربکس کاهنده در چندین تیپ و نوع طراحی و تولید شدهاند و اکثر فروش گیربکس در بازار از نوع گیربکس کاهنده است.
وجود چرخدنده های مورب، مارپیچ و یا هلیکال در ساختار این نوع گیربکسها، دلیل نامگذاری آنها تحت عنوان گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم است.
دوام و کارایی آنها آنها را برای صنایعی مانند هوافضا، خودروسازی و ماشین آلات سنگین مناسب می کند.
به همین ترتیب گیربکس افزاینده سرعت دور کم همراه با گشتاور زیاد را تبدیل به سرعت دور بالا همراه با گشتاور کم میکند. از گیربکسهای افزاینده در صنایعی مثل تولید توربینهای بادی و صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و عمدتا در راکتورها و سانتریفیوژ ها که حرکت چرخشی با دور بالا مورد نیاز است استفاده میشود. گستره استفاده از گیربکسهای کاهنده وسیع تر از گیربکس صنعتی افزاینده است. گیربکسهای صنعتی بر اساس شکل ظاهری و نوع عملکردی که دارند به دستههای مختلفی مثل گیربکس خورشیدی، حلزونی، هلیکال (شافت مستقیم)، کرانویل (شافت بغل) و آویز تقسیم میشوند.
از منابع و ابزارهایی استفاده کنید که می توانند به شما در آماده شدن برای آینده کمک کنند. شما می توانید در هر زمان لغو کنید.
درواقع گیربکسهای محور موازی به طور معمول دارای چرخ دندههای ساده یا مارپیچ هستند که باعث کاهش نویز و ارتعاشات میشوند. این نوع گیربکسها در صنایعی مانند خطوط تولید و تجهیزات سنگین، کاربرد عمدهای دارند.
به طور مشابه، در اتوماسیون صنعتی، رجوع به مقاله سیستم های رک و پینیون موقعیت یابی دقیقی را برای بازوهای رباتیک مورد استفاده در خطوط مونتاژ یا تجهیزات جابجایی مواد فراهم می کنند.
دور خروجی الکتروموتور در هنگام خرید گیربکس صنعتی به این دلیل مهم است که هر گیربکس صنعتی دارای نسبت تبدیل متفاوت می باشد که هنگام اتصال به الکتروموتور دور خروجی را کاهش می دهد.
تعمیر و نگهداری مناسب برای اطمینان از طول عمر و عملکرد هر گیربکس صنعتی ضروری است. تعمیر و نگهداری منظم نه تنها به جلوگیری از خرابی های پرهزینه کمک می کند، بلکه تضمین می کند که گیربکس در حداکثر راندمان به کار خود ادامه می دهد.